+31-628638605 saskia@dedigiwijzeres.nl
Selecteer een pagina

26 Gratis Handgeschreven Fonts 

Als er iets is wat ik leuk vind om naar te zoeken op internet, is het nieuwe lettertypes. Websites als Dafont, 1001FreeFonts (mijn fav!), FontSpace staan vol met de meest toffe lettertypes. Ik kan daar zelf soms echt in verdwalen. Een speciaal font kan echt iets toevoegen aan dat wat je wil schrijven. Het is ongelofelijk hoeveel verschillende lettertypes er bestaan. Van hele strakke moderne lettertypes tot van die fijne old school-fonts. Voor elk design en social media visual is een bijpassend font te vinden.

In dit blogartikel heb ik 26 gratis handgeschreven lettertypes voor jou op een rij gezet die je zo kunt downloaden. Je kunt de lettertypes gratis downloaden. Je hoeft alleen maar de naam aan te klikken en de downloadlink van dat font opent in een nieuw tabblad op je laptop of smartphone. Bij het font zie je download-buttons. Daar klik je op en de download zal bij je binnenkomen als ZIP-file. (Check Ook mijn blog over “Hoe download je je favoriete font?”)

Script fonts
Handgeschreven lettertypes vallen onder de zogenaamde categorie Script Fonts. Deze fonts zijn gemaakt uit geschreven letters die een speciaal sfeertje aan je ontwerp geven. Script Fonts kun je ook weer onderverdelen in verschillende soorten, zoals: handgeschreven lettertypes, maar ook de brush letters (meer alsof ze geschilderd zijn) en calligraphy letters vallen onder Script Fonts.

Handgeschreven fonts
Handgeschreven fonts zien eruit alsof ze, *Duh… zoals de naam al doet vermoeden…, handgeschreven zijn. (Die zag je niet aankomen hè?! Haha!)
Handgeschreven lettertypes die ik zelf echt heel tof vind zijn A Glitch in Time, Bite The Bullet, Shorelines, Marker Felt, Awesome Birds, Wild Ones, Hublland Script, Permanent Marker, Moon Flower, Jenna Sue, Concetta Kalvani Signature

Handgeschreven Fonts

Brush letters
Brush fonts zien eruit alsof ze met een penseel gezet zijn. Vaak zijn deze letters wat dikker dan handgeschreven fonts. Brush fonts passen heel lekker in een retro ontwerp.
Toffe brush lettertypes vind ik deze: Bakery, Story Book, Colors of Autumn, Gloss & Bloom, Dry Brush, Slow Life, Chasing Embers

Brush Fonts

Calligraphy lettertypes
Kalligrafieletters zijn onwijs sierlijk, vaak met veel krullen en passen mooi bij designs en visuals die een chique uitstraling hebben. Ook worden kalligrafie fonts vaak gebruikt op bijvoorbeeld trouwkaarten.
Aanraders vind ik: Remachine Script, Tomihesta, Broken Heart, Charlotte Calligraphy, Inkland, Calendary Hands, Lieselotte, Weather Sunday

Calligraphy Fonts

Hoe download je je favoriete font op je computer, laptop of smartphone?
Daar heb ik al eerder een blog over geschreven. Lees deze zeker even als je niet (meer) weet hoe dat moet.

 

NB Wel belangrijk om rekening te houden met de rechten van de lettertypes. Kijk dus goed voor je een lettertype gaat downloaden of gebruiken welke rechten er aan het lettertype hangen. Dit kun je bij selectie op bijvoorbeeld 1001FreeFonts ook al aangeven. Of check de licentie-informatie op de website van de maker.
Sommigen fonts zijn compleet Free To Use. Andere fonts zijn Free For Personal Use (daaronder valt tevens non-profit en liefdadigheidsdoeleinden onder). Met deze fonts kan je dus wel natuurlijk leuke quotes maken of een mooie poster voor je vriend. Maar zodra je er geld mee gaat verdienen adviseer ik je de commerciële licentie van dat specifieke font aan te schaffen.

Vergrendelen in Canva

Vergrendelen in Canva

De vergrendel functie is onwijs handig bij een ontwerp van een visual met heul veel losse elementen. In deze blog post vertel ik er meer over.

Lees meer
Ruim je desktop op

Ruim je desktop op

Thuiswerken… het nieuwe normaal voor velen inmiddels. En als ZZPer deed ik al niet anders… Maar wist je dat het vandaag een nationale feestdag is? 🤣 Misschien wel een die relevanter dan ooit: de nationale Ruim-je-bureau-op-dag! Hilarisch toch???

Lees meer
15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scorenContent bedenken moeilijk???Jij kan alleen maar denken als je anderen super zichtbaar ziet zijn op social media:❓ Hoe dan? Hoe doen ze dat toch?❓ Wat zou hun strategie zijn?❓ Pfff, waar halen zij de tijd (en nog meer misschien wel: de ideeën)...

Lees meer
Gratis Kookboek

Gratis Kookboek

Hou jij ook van lekker koken? Of ontbreekt het jou aan inspiratie? Of kun je maar geen lekkere snelle recepten vinden? Nou, ik heb de oplossing hoor… ik geef mijn toffe kookboek wat ik in Canva heb ontworpen aan jou! Gewoon als cadeautje!

Lees meer
Kookboek maken in Canva

Kookboek maken in Canva

Een van mijn hobby’s is lekker koken! Niet heel gek met bijna 20 jaar horeca achtergrond… Ik ben gek op kookboeken en nieuwe recepten uitproberen. Inmiddels heb ik zoveel lekkere recepten (die aan de voorwaarde simpel & gezond voldoen) dat ik maar eens begonnen ben ze te bundelen in Canva.

Lees meer
Vraag? Stuur me gerust een Whatsapp