+31-628638605 saskia@dedigiwijzeres.nl
Selecteer een pagina

Mister Bean? Of gewoon handig?

Herken je dat? Dat je onderweg bent, geen papiertje bij je hebt, en toch even snel iets wil onthouden… Ik dacht bij mezelf: wat zou het toch handig zijn als je dan even een whatsappje naar jezelf kan sturen! Niet alleen tekstberichtjes, maar ook foto’s en spraakberichten. Super handig! 

En ik zal je verklappen… dat kan!!! Soort van Mister Bean kerstpost aan jezelf… 🤣🤣🤣🤣 (als je geen beeld hebt hierbij, kijk even het YouTube filmpje!) 

“Hoe dan???”, denk je waarschijnlijk nu. Nou gewoon… zo! 

Groepsapp aanmaken

Om via WhatsApp berichten naar jezelf te kunnen sturen, moet je als eerste een groepsapp aanmaken. Om een groepsapp via WhatsApp aan te maken is het nodig om één ander contact toe te voegen aan je groepsapp. Gebruik hiervoor even een nummer van een vriend of familielid bijvoorbeeld. Dan moet je de groepsapp een naam geven, denk bijvoorbeeld aan ‘Popcorn ideeën’, ‘Note to self’, ‘Niet vergeten’….
Als je eenmaal de groepsapp hebt aangemaakt, verwijder je het andere contact waardoor je dus als enige in de groepsapp achter blijft. Vanaf nu kun je dus heel simpel jezelf appen.

Pinnen
Om er zeker van te zijn dat jouw herinneringen niet verdwijnen in de vele Appjes die je krijgt, is het mogelijk om gesprek vast te pinnen. Zo staan jouw herinneringen altijd bovenaan je WhatsApp gesprekken.
Hiervoor ga je op een Iphone naar het gesprek wat je wilt vastpinnen. Veeg vervolgens kort met één vinger van links naar rechts. Tik vervolgens op de optie ‘Maak vast’ om de chat te pinnen. En bij Android zoek je het gesprek dat je wil vastpinnen, tik hierop en houd even ingedrukt. In de menubalk bovenin verschijnen vervolgens een aantal opties. Kies voor het punaise-icoontje om de chat vast te pinnen. 

En… gelukt? Zo simpel kan het zijn! 

NOTE: het werkt precies zo voor Telegram!

Vergrendelen in Canva

Vergrendelen in Canva

De vergrendel functie is onwijs handig bij een ontwerp van een visual met heul veel losse elementen. In deze blog post vertel ik er meer over.

Lees meer
Ruim je desktop op

Ruim je desktop op

Thuiswerken… het nieuwe normaal voor velen inmiddels. En als ZZPer deed ik al niet anders… Maar wist je dat het vandaag een nationale feestdag is? 🤣 Misschien wel een die relevanter dan ooit: de nationale Ruim-je-bureau-op-dag! Hilarisch toch???

Lees meer
15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scorenContent bedenken moeilijk???Jij kan alleen maar denken als je anderen super zichtbaar ziet zijn op social media:❓ Hoe dan? Hoe doen ze dat toch?❓ Wat zou hun strategie zijn?❓ Pfff, waar halen zij de tijd (en nog meer misschien wel: de ideeën)...

Lees meer
Gratis Kookboek

Gratis Kookboek

Hou jij ook van lekker koken? Of ontbreekt het jou aan inspiratie? Of kun je maar geen lekkere snelle recepten vinden? Nou, ik heb de oplossing hoor… ik geef mijn toffe kookboek wat ik in Canva heb ontworpen aan jou! Gewoon als cadeautje!

Lees meer
Kookboek maken in Canva

Kookboek maken in Canva

Een van mijn hobby’s is lekker koken! Niet heel gek met bijna 20 jaar horeca achtergrond… Ik ben gek op kookboeken en nieuwe recepten uitproberen. Inmiddels heb ik zoveel lekkere recepten (die aan de voorwaarde simpel & gezond voldoen) dat ik maar eens begonnen ben ze te bundelen in Canva.

Lees meer
Vraag? Stuur me gerust een Whatsapp