+31-628638605 saskia@dedigiwijzeres.nl
Selecteer een pagina

Free giveaway

Puzzelen??? Op Insta?

Misschien heb je de Instagram puzzel vast wel eens voorbij zien komen? Het is een manier om jouw Instagram grid er uniek & super creatief uit te laten zien. Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het is echt wel easy peasy. Ik vertel in dit blog wat de Puzzel is en hoe je het zelf kan gebruiken… en als cadeautje heb ik een FREE GIVEAWAY voor jou, een Canva Template om meteen aan de slag te kunnen gaan met jouw Puzzel!!!
 

Een Instagram puzzel kun je als het ware zien als een echte puzzel

Je moet ieder puzzelstukje in de juiste volgorde plaatsen, anders klopt de puzzel natuurlijk niet meer. Dit werkt hetzelfde bij de Instagram puzzel. Je kunt van te voren je puzzel inplannen, zodat de volgorde waarop het gepost wordt in je grid klopt. Het leuke van de Instagram puzzel, is dat iedere post er tof uit ziet qua vormgeving, maar bekijk je de diverse posts als één geheel op je account overzicht, dan zie je dat het een puzzel vormt. Dit maakt jouw Insta account uniek & onderscheidend, waardoor je er sneller uitspringt binnen Instagram.

 

Wat doet zo’n puzzel voor je account?

De Instagram puzzel zie je steeds vaker. Soms bewust en soms onbewust. Vooral bij creatieve bedrijven en toffe zzp-ers zie ik het steeds meer voorbij komen. Bij de een valt het meer op dan de ander. Juist door het creatieve karakter van Instagram, is de puzzel een toffe manier om je te onderscheiden.
 

Herkenbaarheid

De puzzel kun je zelf ontwerpen waardoor jij het naar eigen wensen kunt invullen. Heeft jouw business bijvoorbeeld oranje kleuren in het logo, dan kun je deze terug laten komen in je puzzel. Maar ook bepaalde vormen of iconen die jij in je branding gebruikt, kun je verwerken in je puzzel. Op deze manier herkennen jouw volgers nog sneller dat het jouw Instagram account is. Natuurlijk valt een Instagram puzzel ook meer op, dan wanneer je een normale foto plaatst. Hierdoor springt jouw account eruit en resulteert dit in meer bezoekers op je account.

 

Hoe maak je zo’n puzzel?

Het maken van een puzzel is niet zo moeilijk als het lijkt. Wanneer je een puzzel wilt maken kun je kiezen om deze te maken in Canva of de app Grid. Omdat ik zelf zo graag met Canva werk, heb ik speciaal voor jou een Canva-template voor een Insta Puzzel gemaakt! Cadeautje!!! Als je hier je naam en e-mailadres achterlaat, krijg je deze template meteen in je inbox.
NB Wil je leren hoe je verder met je template aan de slag gaat, kijk dan eens naar mijn cursusmodule Canva – dé Tool voor al jouw Visuals.

 

Hulp voor het inplannen van jouw puzzel

Wanneer je kiest voor een Instagram puzzel, is het wel belangrijk dat je deze in de juiste volgorde post. Wanneer je een andere tegel post dan moet, klopt namelijk de puzzel in het geheel niet meer. Zonde!!!
Er zijn een aantal apps waarin jij je post vooruit kunt plannen. Op deze manier zie je van te voren wat er online komt op welke datum en tijd, waardoor je van te voren al de puzzel in het geheel kunt zien. Een onwijs handige tool hiervoor is de Creator Studio. Naast Canva ook favoriet bij mij. In een andere post op mijn blog ga ik hier dieper op in.

Dus hou mijn blog in de gaten… 😉

Insta Puzzel
Vergrendelen in Canva

Vergrendelen in Canva

De vergrendel functie is onwijs handig bij een ontwerp van een visual met heul veel losse elementen. In deze blog post vertel ik er meer over.

Lees meer
Ruim je desktop op

Ruim je desktop op

Thuiswerken… het nieuwe normaal voor velen inmiddels. En als ZZPer deed ik al niet anders… Maar wist je dat het vandaag een nationale feestdag is? 🤣 Misschien wel een die relevanter dan ooit: de nationale Ruim-je-bureau-op-dag! Hilarisch toch???

Lees meer
15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scorenContent bedenken moeilijk???Jij kan alleen maar denken als je anderen super zichtbaar ziet zijn op social media:❓ Hoe dan? Hoe doen ze dat toch?❓ Wat zou hun strategie zijn?❓ Pfff, waar halen zij de tijd (en nog meer misschien wel: de ideeën)...

Lees meer
Gratis Kookboek

Gratis Kookboek

Hou jij ook van lekker koken? Of ontbreekt het jou aan inspiratie? Of kun je maar geen lekkere snelle recepten vinden? Nou, ik heb de oplossing hoor… ik geef mijn toffe kookboek wat ik in Canva heb ontworpen aan jou! Gewoon als cadeautje!

Lees meer
Kookboek maken in Canva

Kookboek maken in Canva

Een van mijn hobby’s is lekker koken! Niet heel gek met bijna 20 jaar horeca achtergrond… Ik ben gek op kookboeken en nieuwe recepten uitproberen. Inmiddels heb ik zoveel lekkere recepten (die aan de voorwaarde simpel & gezond voldoen) dat ik maar eens begonnen ben ze te bundelen in Canva.

Lees meer
Vraag? Stuur me gerust een Whatsapp