+31-628638605 saskia@dedigiwijzeres.nl
Selecteer een pagina

Stock Video

Video scoort steeds beter en beter! Soms is het handig om stock-video’s te gebruiken ter ondersteuning voor je visuals voor social media… (Ja, wist je mss niet… maar die bestaan ook! Stockvideo’s!) 🤪

Hieronder 5 van mijn meest favoriete sites hiervoor:

Coverr https://coverr.co/ – is een gratis stock video website met honderden gratis stock footage. De beelden zijn voornamelijk geschikt om als achtergrondvideo’s te gebruiken. Ook vindt je hier gratis Zoom achtergronden. Hiermee verander je jouw saaie huiskamer achtergrond tijdens een online meeting easy peasy in een tropisch eiland! * toch nog een beetje zomer zo… 😜

Pixabay https://pixabay.com/nl/videos/ – Pixabay is vooral bekend vanwege zijn grote database aan gratis stock foto’s. Maar… op deze site staan ook meer dan duizend gratis stock video’s! Je mag ze gebruiken zonder dat bronvermelding verplicht is (CC0 licentie). Je vindt op Pixabay ook gratis vectors, illustraties en muziek.

Mazwaihttps://mazwai.com/ – veel kunstzinnige videoclips van hoge kwaliteit. De films zijn afkomstig van professionals en dat is terug te zien. Alle video’s worden beschikbaar gesteld onder de CC3 licentie (dat betekent dat een bronvermelding naar de auteur verplicht is).

Pexels videohttps://www.pexels.com/nl-nl/videos/ – is een online community waar video’s in gedeeld worden. De video’s mogen door iedereen gratis gebruikt worden. Deze hebben een Creative Commons Zero (CC0) licentie. Een bronvermelding is dus niet verplicht. Het enige wat niet mag, onder deze licentie, is de video doorverkopen of doen alsof je de video zelf hebt gemaakt.

Videvohttps://www.videvo.net/ – is één van de grootste aanbieders van gratis stock footage. Je vindt er duizenden video’s. De video’s van Videvo hebben een Creative Commons 3 (CC3) licentie. Bronvermelding is dus verplicht!

⇒ Maak jij wel eens gebruik van stockvideo’s of kende je het hele fenomeen nog niet?

 

NOTE: ik spotte nog een toffe! Life Of Vidshttps://www.lifeofvids.com/ – bevat enkele honderden stock video’s. De video’s zijn volledig rechtenvrij. Bronvermelding wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

Stock video
Vergrendelen in Canva

Vergrendelen in Canva

De vergrendel functie is onwijs handig bij een ontwerp van een visual met heul veel losse elementen. In deze blog post vertel ik er meer over.

Lees meer
Ruim je desktop op

Ruim je desktop op

Thuiswerken… het nieuwe normaal voor velen inmiddels. En als ZZPer deed ik al niet anders… Maar wist je dat het vandaag een nationale feestdag is? 🤣 Misschien wel een die relevanter dan ooit: de nationale Ruim-je-bureau-op-dag! Hilarisch toch???

Lees meer
15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scorenContent bedenken moeilijk???Jij kan alleen maar denken als je anderen super zichtbaar ziet zijn op social media:❓ Hoe dan? Hoe doen ze dat toch?❓ Wat zou hun strategie zijn?❓ Pfff, waar halen zij de tijd (en nog meer misschien wel: de ideeën)...

Lees meer
Gratis Kookboek

Gratis Kookboek

Hou jij ook van lekker koken? Of ontbreekt het jou aan inspiratie? Of kun je maar geen lekkere snelle recepten vinden? Nou, ik heb de oplossing hoor… ik geef mijn toffe kookboek wat ik in Canva heb ontworpen aan jou! Gewoon als cadeautje!

Lees meer
Kookboek maken in Canva

Kookboek maken in Canva

Een van mijn hobby’s is lekker koken! Niet heel gek met bijna 20 jaar horeca achtergrond… Ik ben gek op kookboeken en nieuwe recepten uitproberen. Inmiddels heb ik zoveel lekkere recepten (die aan de voorwaarde simpel & gezond voldoen) dat ik maar eens begonnen ben ze te bundelen in Canva.

Lees meer
Vraag? Stuur me gerust een Whatsapp