+31-628638605 saskia@dedigiwijzeres.nl

Free giveaway

Thuiswerken… het nieuwe normaal voor velen inmiddels. En als ZZPer deed ik al niet anders… Maar wist je dat het vandaag een nationale feestdag is? 🤣 Misschien wel een die relevanter dan ooit: de nationale Ruim-je-bureau-op-dag! Hilarisch toch???

Maar eh… bureau… hoe is het eigenlijk met je desktop oftewel je bureaublad? Of moet ik dat gewoon niet vragen? 🤣 Staat die misschien wel bomvol met mapjes en snelkoppelingen? Oef… mooi moment om die eens aan te pakken!

Opruimen via de 5S-methode

Voor het opruimen van je desktop oftewel bureaublad kun je de Japanse 𝟱𝗦-𝗺𝗲𝘁𝗵𝗼𝗱𝗲 (vanuit Lean Management) gebruiken. Dit is wereldwijd een veel gebruikte manier om een nette en efficiënte werkplek te krijgen en te houden. Wist je niet, hè?! 😜 De vijf simpele stappen zijn:

S1: Seiri – Scheiden Maak onderscheid tussen de nuttige en niet nuttige mappen en snelkoppelingen. Delete gelijk de mappen of snelkoppelingen die je niet meer gebruikt of broken-links zijn.

S2: Seiton – Sorteren Vervolgens ruim je de nuttige mappen en snelkoppelingen netjes op. Het helpt om ze te groeperen in mappen en goed te labelen.

S3: Seiso – Schoonmaken De volgende stap is een grondige reiniging van de werkplek. Dus… check ook lekker even je updates. Pak ook direct de oorzaken van mogelijke vervuiling aan: draai meteen even een extra keer je virusscanner.

S4: Seiketsu – Systematiseren Het opruimen is gelukt. Nu is het belangrijk de werkplek opgeruimd te houden. Dit kan je doen door snelkoppelingen duidelijk te labelen en ze in de juiste mappen te doen.

S5: Shitsuke – Standhouden Het is ten slotte belangrijk dat je dit proces in stand houdt. Plan bijvoorbeeld voor jezelf één keer in de maand een moment om te controleren of alles nog op de juiste plek staat. En natuurlijk om te kijken of je bureaublad nog steeds schoon en opgeruimd is.

Give away

En hoe tof is het dan om een mooie, frisse nieuwe wallpaper te maken in Canva, zoals ik gebruik in dit korte filmpje?! Je kunt deze gratis downloaden via het formulier hiernaast.

(Of wil je liever leren hoe je zoiets zelf maakt? Dat kan met mijn cursus Canva- dé tool voor al jouw visuals.)

Ga jij vandaag ook aan de slag met het opruimen van jouw bureaublad? Veel succes!

Vergrendelen in Canva

Vergrendelen in Canva

De vergrendel functie is onwijs handig bij een ontwerp van een visual met heul veel losse elementen. In deze blog post vertel ik er meer over.

Lees meer
15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scorenContent bedenken moeilijk???Jij kan alleen maar denken als je anderen super zichtbaar ziet zijn op social media:❓ Hoe dan? Hoe doen ze dat toch?❓ Wat zou hun strategie zijn?❓ Pfff, waar halen zij de tijd (en nog meer misschien wel: de ideeën)...

Lees meer
Gratis Kookboek

Gratis Kookboek

Hou jij ook van lekker koken? Of ontbreekt het jou aan inspiratie? Of kun je maar geen lekkere snelle recepten vinden? Nou, ik heb de oplossing hoor… ik geef mijn toffe kookboek wat ik in Canva heb ontworpen aan jou! Gewoon als cadeautje!

Lees meer
Kookboek maken in Canva

Kookboek maken in Canva

Een van mijn hobby’s is lekker koken! Niet heel gek met bijna 20 jaar horeca achtergrond… Ik ben gek op kookboeken en nieuwe recepten uitproberen. Inmiddels heb ik zoveel lekkere recepten (die aan de voorwaarde simpel & gezond voldoen) dat ik maar eens begonnen ben ze te bundelen in Canva.

Lees meer
Vraag? Stuur me gerust een Whatsapp