+31-628638605 saskia@dedigiwijzeres.nl
Selecteer een pagina

Van Spraak naar Tekst TIMESAVER

Timesaver! *Oe, dat klinkt fijn, hè?! Spreek je ideeën gewoon in en laat je smartphone het tikwerk voor je doen. (En dan te bedenken dat ik naast Digiwijzeres ook Typejuf ben! )

Hoe dan??? Let me help you! 

Om te starten… Je installeert 2 apps uit de Playstore:

  • Gboard
  • ColorNote (of gebruik een andere notitie-app)

Open de app Gboard. Doorloop eenmalig de installatie stappen:
* Stap 1 = Aanzetten in instellingen. Zet het schuifje van Gboard op AAN.
* Dan Stap 2 = Invoer methode selecteren. Kies Gboard. Sluit dit af.

Open vervolgens de ColorNote app.
Klik op het plusteken onderaan. Er opent een nieuwe notitie.
Klik rechts bij toetsenbord op het microfoon symbool
🎙️ en begin te praten.

Om vervolgens je notitie op je laptop/pc te krijgen, ga je bovenin je notitie naar de 3 puntjes onder elkaar.
Klik daarop en kies Send.

In de pop-up kun je vervolgens bijvoorbeeld kiezen voor Gmail en zo kun je het tekstbestand mailen naar jezelf. *Klinkt waanzinnig toch?

Denk eens aan de mogelijkheden die dit je kan bieden? Content uittikken op het strand… in het bos… Praat lekker tegen Gboard terwijl je geniet van een drankje op het terras, spreek je gedachten uit en heb alles meteen in een tekstbestand!

Content maken wordt zo nóg makkelijker! 

Vergrendelen in Canva

Vergrendelen in Canva

De vergrendel functie is onwijs handig bij een ontwerp van een visual met heul veel losse elementen. In deze blog post vertel ik er meer over.

Lees meer
Ruim je desktop op

Ruim je desktop op

Thuiswerken… het nieuwe normaal voor velen inmiddels. En als ZZPer deed ik al niet anders… Maar wist je dat het vandaag een nationale feestdag is? 🤣 Misschien wel een die relevanter dan ooit: de nationale Ruim-je-bureau-op-dag! Hilarisch toch???

Lees meer
15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scorenContent bedenken moeilijk???Jij kan alleen maar denken als je anderen super zichtbaar ziet zijn op social media:❓ Hoe dan? Hoe doen ze dat toch?❓ Wat zou hun strategie zijn?❓ Pfff, waar halen zij de tijd (en nog meer misschien wel: de ideeën)...

Lees meer
Gratis Kookboek

Gratis Kookboek

Hou jij ook van lekker koken? Of ontbreekt het jou aan inspiratie? Of kun je maar geen lekkere snelle recepten vinden? Nou, ik heb de oplossing hoor… ik geef mijn toffe kookboek wat ik in Canva heb ontworpen aan jou! Gewoon als cadeautje!

Lees meer
Kookboek maken in Canva

Kookboek maken in Canva

Een van mijn hobby’s is lekker koken! Niet heel gek met bijna 20 jaar horeca achtergrond… Ik ben gek op kookboeken en nieuwe recepten uitproberen. Inmiddels heb ik zoveel lekkere recepten (die aan de voorwaarde simpel & gezond voldoen) dat ik maar eens begonnen ben ze te bundelen in Canva.

Lees meer
Vraag? Stuur me gerust een Whatsapp