+31-628638605 saskia@dedigiwijzeres.nl
Selecteer een pagina

De kracht van het algoritme

Zodra je iets plaatst op social media, of dat nou op Facebook, Instagram of LinkedIn is, toont het algoritme je bericht aan een kleine groep volgers. Zo test het systeem dus hoe je bericht het doet: scrollen mensen er zo langs, klikken ze op ‘Meer lezen’ of laten ze een reactie achter? Pas als je bericht goed scoort bij deze “testgroep”, komt ie in de feed van de rest van je volgers.

Als jouw volgers lang naar jouw content kijken, beoordeelt het algoritme jouw content als “Kwalitatief”. Kwalitatieve content wordt beloond met een groter bereik en laat jouw content daarom aan nog meer volgers zien.

Maar ja… hoe zorg je ervoor dat je volgers langer naar je content kijken? Door het delen van video-content! 🎥
Mensen kijken over het algemeen langer naar een video dan een foto. Waarom? Omdat bewegend beeld de aandacht van de kijker langer vasthoudt. Content met een langere kijktijd = kwalitatieve content = beloond worden met een groter bereik. Klinkt logisch toch?

De truc zit hem hier dus in content maken die aansluit aan bij interesses en behoeftes van je volgers! Dit gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Test dus eens verschillende formats uit, analyseer content die goed aanslaat en vraag gerust eens om feedback in je posts.
En doe dit 1x in de zoveel tijd. Want het algoritme verandert met regelmaat, dus wat vandaag werkt is geen garantie voor morgen… Denk het maar om: Never a dull moment! 🤣

De kracht van het algoritme
Vergrendelen in Canva

Vergrendelen in Canva

De vergrendel functie is onwijs handig bij een ontwerp van een visual met heul veel losse elementen. In deze blog post vertel ik er meer over.

Lees meer
Ruim je desktop op

Ruim je desktop op

Thuiswerken… het nieuwe normaal voor velen inmiddels. En als ZZPer deed ik al niet anders… Maar wist je dat het vandaag een nationale feestdag is? 🤣 Misschien wel een die relevanter dan ooit: de nationale Ruim-je-bureau-op-dag! Hilarisch toch???

Lees meer
15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scorenContent bedenken moeilijk???Jij kan alleen maar denken als je anderen super zichtbaar ziet zijn op social media:❓ Hoe dan? Hoe doen ze dat toch?❓ Wat zou hun strategie zijn?❓ Pfff, waar halen zij de tijd (en nog meer misschien wel: de ideeën)...

Lees meer
Gratis Kookboek

Gratis Kookboek

Hou jij ook van lekker koken? Of ontbreekt het jou aan inspiratie? Of kun je maar geen lekkere snelle recepten vinden? Nou, ik heb de oplossing hoor… ik geef mijn toffe kookboek wat ik in Canva heb ontworpen aan jou! Gewoon als cadeautje!

Lees meer
Kookboek maken in Canva

Kookboek maken in Canva

Een van mijn hobby’s is lekker koken! Niet heel gek met bijna 20 jaar horeca achtergrond… Ik ben gek op kookboeken en nieuwe recepten uitproberen. Inmiddels heb ik zoveel lekkere recepten (die aan de voorwaarde simpel & gezond voldoen) dat ik maar eens begonnen ben ze te bundelen in Canva.

Lees meer
Vraag? Stuur me gerust een Whatsapp