+31-628638605 saskia@dedigiwijzeres.nl
Selecteer een pagina

Hoe download je je favoriete font?

Favoriete font

Heb je een onwijs tof font gevonden op internet, maar eh… hoe download je dat dan om te kunnen gebruiken?

Websites als Dafont, 1001FreeFonts (mijn fav!), FontSpace staan vol met de meest toffe lettertypes. Ik kan daar zelf soms echt in verdwalen. 👀 Een speciaal font kan echt iets toevoegen aan dat wat je wil schrijven.

In dit blogartikel heb ik 26 gratis handgeschreven fonts speciaal voor jou bij elkaar gezocht.

Op deze websites zie je download-buttons. Daar klik je op en de download zal bij je binnenkomen als ZIP-file. Meestal kun je deze zip terugvinden in je lokale map “Downloads”. Dubbelklik hierop en dan opent de zipfile zich.
Soms zitten er meerdere bestanden in, dan snor je alleen de TTF of OTF types op.

Dubbelklik op zo’n regel om het Open Type of True Type lettertypebestand te openen. Bovenaan staat vervolgens de button Installeren. Klik daarop en jouw favoriete font wordt geïnstalleerd op je computer.

Als je vervolgens in bestanden bezig bent waar je je lettertype kan kiezen, dan staat jouw nieuwe font er tussen.

Als je jouw document vervolgens wil mailen aan iemand die dat font niet op zijn computer heeft staan, dan zal de ontvanger jouw pimp-uitspattingen missen. Maak er daarom altijd een PDF, JPG of PNG bestand van.
Dan heb je het niet voor niks zo prachtig vormgegeven.

Favoriete font -
Vergrendelen in Canva

Vergrendelen in Canva

De vergrendel functie is onwijs handig bij een ontwerp van een visual met heul veel losse elementen. In deze blog post vertel ik er meer over.

Lees meer
Ruim je desktop op

Ruim je desktop op

Thuiswerken… het nieuwe normaal voor velen inmiddels. En als ZZPer deed ik al niet anders… Maar wist je dat het vandaag een nationale feestdag is? 🤣 Misschien wel een die relevanter dan ooit: de nationale Ruim-je-bureau-op-dag! Hilarisch toch???

Lees meer
15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scorenContent bedenken moeilijk???Jij kan alleen maar denken als je anderen super zichtbaar ziet zijn op social media:❓ Hoe dan? Hoe doen ze dat toch?❓ Wat zou hun strategie zijn?❓ Pfff, waar halen zij de tijd (en nog meer misschien wel: de ideeën)...

Lees meer
Gratis Kookboek

Gratis Kookboek

Hou jij ook van lekker koken? Of ontbreekt het jou aan inspiratie? Of kun je maar geen lekkere snelle recepten vinden? Nou, ik heb de oplossing hoor… ik geef mijn toffe kookboek wat ik in Canva heb ontworpen aan jou! Gewoon als cadeautje!

Lees meer
Kookboek maken in Canva

Kookboek maken in Canva

Een van mijn hobby’s is lekker koken! Niet heel gek met bijna 20 jaar horeca achtergrond… Ik ben gek op kookboeken en nieuwe recepten uitproberen. Inmiddels heb ik zoveel lekkere recepten (die aan de voorwaarde simpel & gezond voldoen) dat ik maar eens begonnen ben ze te bundelen in Canva.

Lees meer
Vraag? Stuur me gerust een Whatsapp