+31-628638605 saskia@dedigiwijzeres.nl
Selecteer een pagina

E-mail Tip! Snelonderdelen

Standaard e-mailteksten altijd bij de hand! In een andere blogpost beschrijf ik de truc via de handtekeningfunctie.

Maar in Outlook (en ook in Word) kan je de teksten die je regelmatig gebruikt opslaan en terugvinden in het onderdeel ‘Snelonderdelen’.

“Hoe werkt dat dan weer, Sas?”
‘Snelonderdelen’ in Outlook (en Word) bestaat uit twee smaken:
* Een beperkt aantal teksten die je altijd bij de hand wilt hebben. Dit zijn de ‘Snelonderdelen’ zelf.

* De rest van de teksten vallen onder ‘Autotekst’ en die kun je bereiken met één extra klik.

In deze blog zal ik je wegwijs maken met een ‘Snelonderdeel’:
bijvoorbeeld je eigen mobiele nummer.

Hoe handig zou het zijn als je altijd je telefoonnummer bij de hand hebt om te verwerken in een e-mail??

1. Open een nieuwe e-mail in Outlook
2. Typ in de hoofdtekst je mobiele nummer in het formaat dat je zelf wil. Bij mij is dat 06 286 386 05
3. Selecteer het nummer
4. Ga in deze e-mail naar het tabblad ‘Invoegen’
5. Klik rechts van het midden op de icoon voor Snelonderdelen
6. Klik op ‘Selectie opslaan in galerij Snelonderdelen’
7. Geef de tekst de naam ‘xsmartphoneGalaxyS10
8. Klik ‘OK’

Het nummer is nu opgeslagen en op 2 manieren op te roepen:

1. In de e-mail type ik ‘xsmartphoneGalaxyS10’. Na de vierde letter verschijnt mijn nummer in een tekstvak boven de plek waar ik aan het typen ben. Als ik op ‘Enter’ klik, staat mijn gsm nummer in de tekst van de e-mail. Ik gebruik de x als eerste letter om te voorkomen dat de tekst uit zichzelf verschijnt als ik ‘smartphone’ tik.

2. In de e-mail ga ik naar het tabblad ‘Invoegen’, klik op ‘Snelonderdelen’. Daar zie ik mijn gsm nummer in een tekstvak staan. Als ik er op klik, staat het nummer in de tekst van de e-mail.

Handig, hè?!

Loci of Loco?
Vergrendelen in Canva

Vergrendelen in Canva

De vergrendel functie is onwijs handig bij een ontwerp van een visual met heul veel losse elementen. In deze blog post vertel ik er meer over.

Lees meer
Ruim je desktop op

Ruim je desktop op

Thuiswerken… het nieuwe normaal voor velen inmiddels. En als ZZPer deed ik al niet anders… Maar wist je dat het vandaag een nationale feestdag is? 🤣 Misschien wel een die relevanter dan ooit: de nationale Ruim-je-bureau-op-dag! Hilarisch toch???

Lees meer
15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scorenContent bedenken moeilijk???Jij kan alleen maar denken als je anderen super zichtbaar ziet zijn op social media:❓ Hoe dan? Hoe doen ze dat toch?❓ Wat zou hun strategie zijn?❓ Pfff, waar halen zij de tijd (en nog meer misschien wel: de ideeën)...

Lees meer
Gratis Kookboek

Gratis Kookboek

Hou jij ook van lekker koken? Of ontbreekt het jou aan inspiratie? Of kun je maar geen lekkere snelle recepten vinden? Nou, ik heb de oplossing hoor… ik geef mijn toffe kookboek wat ik in Canva heb ontworpen aan jou! Gewoon als cadeautje!

Lees meer
Kookboek maken in Canva

Kookboek maken in Canva

Een van mijn hobby’s is lekker koken! Niet heel gek met bijna 20 jaar horeca achtergrond… Ik ben gek op kookboeken en nieuwe recepten uitproberen. Inmiddels heb ik zoveel lekkere recepten (die aan de voorwaarde simpel & gezond voldoen) dat ik maar eens begonnen ben ze te bundelen in Canva.

Lees meer
Vraag? Stuur me gerust een Whatsapp