+31-628638605 saskia@dedigiwijzeres.nl
Selecteer een pagina

Gratis grote bestanden versturen? 5 tool-tips!

Foto’s of een filmpje verzenden via e-mail? Grote kans dat je deze melding krijgt: File Size Limit Exceeded… Je bestand is te groot! Grrrr…. Onwijs frustrerend, maar gelukkig zijn er een aantal fijne tools waarmee je alsnog die grote bestanden kunt versturen. Ik zou De Digiwijzeres niet zijn als ik die tips niet zou delen met je! En eh… No worries: al deze tools zijn snel, easy en gratis! 🥰

TIP 1 WETRANSFER
Wetransfer is al jaren mijn favoriet! Eén van de redenen om enthousiast te worden van WeTransfer, is het feit dat de interface zó easy peasy is dat iedereen het kan begrijpen.
Hoe verstuur je je bestanden? Je klikt op Voeg bestanden toe, vult je e-mailadres in, het adres van de ontvanger en uiteraard het bijbehorende bericht. Appeltje eitje! De ontvanger krijgt een link waarmee het bestand (of de bestanden) gedownload kunnen worden gedurende een periode van 7 dagen. Daarna worden ze van de server verwijderd. Met WeTransfer kun je gratis tot 2 GB aan bestanden per keer sturen. Meer kan ook (evenals een langere bewaartijd), maar daarvoor ga je dan betalen.

TIP 2 DROPSEND
Een alternatief voor WeTransfer is DropSend. Deze tool is bijna hetzelfde als Wetransfer, maarrrrr je krijgt de mogelijkheid om 2x zoveel GB te versturen, namelijk 4 GB. Daarnaast worden de bestanden net iets langer bewaard (namelijk 14 dagen). De interface is net zo eenvoudig, je hoeft alleen een beveiligingscode in te voeren. Wat wél een nadeel is vind ik, is dat er een limiet zit aan het gratis gebruik van deze dienst. Je mag namelijk maar vijf keer per maand gratis bestanden versturen. Wil je meer, dan moet je een betaald account te nemen.

TIP 3 SENDANYWHERE

Ook een tool voor het versturen van grote bestanden, maar dan op een heel andere manier, is SendAnywhere. Met SendAnywhere hoef je geen e-mailadres in te vullen, en is er geen enkele limiet met betrekking tot de grootte van bestanden die je kunt versturen.
Het nadeel? Je bestanden blijven maximaal tien minuten online staan, daarna zullen ze worden verwijderd, tenzij je de 24-uursoptie gebruikt. Wanneer je een bestand uploadt krijg je een code. Iedereen die die code heeft, kan de bestanden downloaden. Maar lang moet je er niet mee wachten, want je hebt dus maar een paar minuten.

TIP 4 DROPBOX

Dropbox is veel meer dan alleen een platform om bestanden te versturen, maar het wordt vaak vergeten dat het wel degelijk een van de mogelijkheden is. De basisversie van Dropbox geeft je 2 GB aan opslagruimte. Het is een handige website die apps heeft voor Windows, Android, iOS en OS X, zodat je op elk platform altijd bij je bestanden kunt.
Hoe verstuur je dan je bestanden?
Maak een gratis account aan via
 dropbox.com door op Registreren te klikken en je gegevens in te vullen. Daarna kun je ervoor kiezen om Dropbox als programma te downloaden, maar je kunt ook prima de webversie blijven gebruiken. Upload een bestand door op het icoontje van een vel papier met een plusteken erin te klikken. Als het bestand is geüpload, zie je hem in de betreffende map staan. Door met je muis op het bestand te gaan staan en aan de rechterkant op Share te klikken, kun je het bestand delen. Je kunt ervoor kiezen om via Dropbox het e-mailadres van de ontvanger in te vullen, of handmatig de link te kopiëren en hem bijvoorbeeld via Facebook versturen. De ontvanger hoeft alleen maar op de link te klikken om het bestand te kunnen zien of downloaden.

TIP 5 TRANSFERXL

TransferXL is een tool die veel lijkt op WeTransfer. Zelfs het uiterlijk van de website doet er een beetje aan denken, al zijn er wel kleine verschillen in de werking. Groot voordeel van TransferXL is dat je, net als bij WeTransfer, geen account nodig hebt om bestanden te versturen. En, ook niet onbelangrijk: zelfs de gratis versie van TransferXL heeft geen limiet qua bestandsgrootte.
Hoe verstuur je je bestanden? Ga naar transferxl.com en klik middenin het scherm op Bestanden toevoegen. Selecteer het bestand op je computer en klik op Openen. Door de Control-toets (of Command op Macs) ingedrukt te houden tijdens het selecteren, kun je meerdere bestanden tegelijk uploaden. Je kunt hier dezelfde stappen doorlopen als bij WeTransfer (eigen e-mailadres, e-mailadres van ontvanger, eventueel een bericht), maar je kunt er ook voor kiezen om het bestand te delen via Facebook of Twitter, of de link te kopiëren en die op een willekeurige manier naar de ontvanger te sturen. Het ontvangen gaat op dezelfde manier als bij WeTransfer: klik op de link en download het bestand. 

Ben reuze benieuwd welke tool jouw favoriet gaat worden! Of misschien ken jij er nog een? Laat het me graag weten! 

Vergrendelen in Canva

Vergrendelen in Canva

De vergrendel functie is onwijs handig bij een ontwerp van een visual met heul veel losse elementen. In deze blog post vertel ik er meer over.

Lees meer
Ruim je desktop op

Ruim je desktop op

Thuiswerken… het nieuwe normaal voor velen inmiddels. En als ZZPer deed ik al niet anders… Maar wist je dat het vandaag een nationale feestdag is? 🤣 Misschien wel een die relevanter dan ooit: de nationale Ruim-je-bureau-op-dag! Hilarisch toch???

Lees meer
15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scoren

15 Titels die goed scorenContent bedenken moeilijk???Jij kan alleen maar denken als je anderen super zichtbaar ziet zijn op social media:❓ Hoe dan? Hoe doen ze dat toch?❓ Wat zou hun strategie zijn?❓ Pfff, waar halen zij de tijd (en nog meer misschien wel: de ideeën)...

Lees meer
Gratis Kookboek

Gratis Kookboek

Hou jij ook van lekker koken? Of ontbreekt het jou aan inspiratie? Of kun je maar geen lekkere snelle recepten vinden? Nou, ik heb de oplossing hoor… ik geef mijn toffe kookboek wat ik in Canva heb ontworpen aan jou! Gewoon als cadeautje!

Lees meer
Kookboek maken in Canva

Kookboek maken in Canva

Een van mijn hobby’s is lekker koken! Niet heel gek met bijna 20 jaar horeca achtergrond… Ik ben gek op kookboeken en nieuwe recepten uitproberen. Inmiddels heb ik zoveel lekkere recepten (die aan de voorwaarde simpel & gezond voldoen) dat ik maar eens begonnen ben ze te bundelen in Canva.

Lees meer
Vraag? Stuur me gerust een Whatsapp